Na de opleiding begint het eigenlijk pas voor de gediplomeerde buitensportinstructeur. Wanneer je bij een buitensportorganisatie gaat werken verdien je loon en heb je bepaalde arbeidsvoorwaarden. Wij helpen je een handje m.b.t. deze onderwerpen. Zorg dat je van alles op de hoogte bent. Hoe ben je als instructeur tegen aansprakelijkheid verzekerd en wat zijn je verantwoordelijkheden binnen de organisatie.

IMG_0940

Bijscholing na de studie

Vanaf het studiejaar 2010-2011 zijn we gestart met diverse specialisaties zoals: canyoning, meerdere touwlengtes, industrueel klimmen, ww-rescue, IRF 3/4, mountainbiken en dergelijk. Je kunt je voor deze trajecten als deeltijdleerling inschrijven. De aanmelding en inschrijving kun je vinden bij informatie op onze website. Deze opleiding is aftrekbaar van de belasting (afhankelijk van het percentage wat men terug kan vorderen vanuit de inkomstenbelasting betaald over hetzelfde belastingjaar).

Ingezet worden als instructeur op het CIOS

Het komt regelmatig voor dat instructeurs worden ingezet bij buitensportactiviteiten of kampen. Er zijn verschillende manieren om wel of niet uitbetaald te krijgen en de persoon valt onder bepaalde omstandigheden onder de verzekering van het CIOS:

– vrijwilligerscontract: instructeur ondertekend een vrijwilligerscontract en is daarmee ook gelijk verzekerd.
– stagecontract: instructeur kan vanuit een andere opleiding, b.v. ALO, stage lopen op het CIOS. Hij of zij is dan gelijk meeverzekerd
– Rekening bedrijf: Instructeur stuurt een rekening van zijn of haar bedrijf. De instructeur verleent zijn/haar verdiensten aan het CIOS, meestal moet men dan zelf wel een verzekering hebben/afsluiten.
– Rekening persoon: Instructeur moet een VAR-verklaring van de belastingdienst aan kunnen tonen en kan vervolgens een rekening sturen naar het CIOS.

Je het gehele jaar verzekeren voor buitensport (reisverzekeringen)

Er zijn op dit moment diverse producten op de markt om je het gehele jaar doorlopend te verzekeren voor buitensport. Het gaat hier voornamelijk om repatriëring bij bergredding, deze kosten lopen al snel in de tienduizend euro’s als een helicopter wordt ingezet. Wanneer je een dergelijke verzekering afsluit moet je met het volgende rekening houden:

– binnen welke landen is deze geldig
– lees de polisvoorwaarden goed door voordat je de verzekering afsluit
– hoe hoog zijn de uitkeringen en wat zijn de uitsluitingen? Sommige buitensportdiciplines zijn vaak niet mee verzekerd.
– is de verzekering incl. of exl. wintersport?

De beste optie is volgens mij de verzekering van de NKBV. Deze dekt veel en is relatief goedkoop (ongeveer 40 euro per jaar). Wil je niet lid worden van de NKBV dan zijn er ook nog andere opties, alleen met andere polisvoorwaarden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord