16 feb 2014

Vandaag mijn Jeep laten uitlijnen. De auto zweefde een beetje over de weg. Nadat de Jeep is uitgemeten blijkt deze inderdaad behoorlijk uit zijn verband te zijn. Een auto uitlijning die verkeerd staat herken je oa. aan:

– schuin afgesleten banden
– scheef trekken
– niet koersvast zijn.
– het stuur staat scheef.
– het niet goed terugdraaien van het stuur na een bocht
– Boven genoemde klachten kunnen ook een andere oorzaak hebben.

IMG_3410

uitlijnscherm

Tijdens het uitlijnen worden er div. wielstanden duidelijk afgebeeld.

Uitlijnen wielstanden

Het belang van een goede uitlijning van de auto groeit naarmate de brandstofkosten stijgen.30% van de brandstof verdwijnt in het contact met de weg. De rolweerstand van de banden en ook een verkeerde uitlijning van de auto vormt zo een belangrijke kostenpost. Normaal wordt er besloten uit te lijnen zodra de banden verkeerd afgesleten zijn of wanneer er bv. een spoorstangkogel vernieuwd is.Voor deze banden is het dan al te laat, vergeten wordt dat er dan ook al onnodig veel brandstof verbruikt is. Preventief uitlijnen kan zo onnodige kosten voorkomen.
De kosten van de uitlijning waren 60 euro.

[begin]
20.062 Responses to Uitlijnen Jeep